Skip to main content
| Δρόσου Δέσποινα | Νέα και ανακοινώσεις

Τα R2 ρομπότ παίρνουν σάρκα και οστά στα σχολεία: Μια ομαδοσυνεργατική εκπαιδευτική δραστηριότητα στο 7ο Σχολείο της Νέας Ιωνίας.

Στην εποχή της ψηφιακής εκπαίδευσης και της τεχνολογικής εξέλιξης, η ρομποτική αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο συναρπαστικά πεδία της εκπαιδευτικής πρακτικής. Εντός αυτού του πλαισίου, η εκπαιδευτικός της πληροφορικής, κυρία Χωριανοπούλου Ιουλιανή, σε συνεργασία με τους μαθητές της σχολικής μονάδας που υπηρετεί, ανέλαβαν τον ρόλο για τη μετατροπή του σχολείου σε ένα σύγχρονο, ψηφιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν, γεννήθηκε το πρώτο R2 ρομπότ τους, ένα εγχείρημα που αντιπροσωπεύει αφενός την ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων της ομάδας και αφετέρου την προώθηση της δημιουργικής σκέψης για τους μαθητές.

Αυτή η πρωτοβουλία δείχνει πώς η εκπαίδευση μπορεί να είναι δυναμική, ποιοτική και πάνω απ' όλα, εμπνευσμένη από την τεχνολογία. Η κυρία Χωριανοπούλου μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της λέγοντας ότι με αυτή την δραστηριότητα δημιούργησε μια ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία, εξασφαλίζοντας την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών! Ταυτόχρονα, η ίδια είχε την ευκαιρία να διεξάγει μια καινοτόμα εκπαιδευτική διαδικασία κατά την οποία τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το πεδίο της τεχνολογίας, να συνεργαστούν, να εξερευνήσουν και στο τέλος να επιτύχουν!

Η ομάδα βίωσε την επιτυχία όταν τα φώτα του ρομπότ τους άναψαν και αυτό άρχισε να κινείται! Ήταν μια κοπιαστική διαδικασία που όμως δικαίωσε με το αποτέλεσμα όλα τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους!

Θεωρούμε πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Περιμένουμε να μοιραστείτε κι εσείς τις δικές σας εμπειρίες!

 


Μοιραστείτε το στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα