Skip to main content

Νέα και ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναρτηθεί νέες ημερομηνίες και ώρες σεμιναρίων για τον διαδραστικό και ρομποτικό εξοπλισμό που έχετε παραλάβει ή πρόκειται να παραλάβετε στα σχολεία σας!

Τα ασύγχρονα σεμινάρια μέσης εξοικείωσης για τις διαδραστικές οθόνες είναι πλέον διαθέσιμα! Μπορείτε να εγγραφείτε και να τα παρακολουθήσετε σε δικό σας χρόνο μέσα από τον ιστότοπό μας στην καρτέλα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ επιλέγοντας τα ασύγχρονα σεμινάρια. Ελπίζουμε να έχετε μια εποικοδομητική εκπαιδευτική εμπειρία!

Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί,

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του STEM IB Support αποκτούν όλο και περισσότερα μέλη! Γινόμαστε μια όλο και μεγαλύτερη παρέα!

Βεβαίωση Παρακολούθησης illustration

Αγαπητοί συμμετέχοντες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αποστολή των βεβαιώσεων παρακολούθησης για τα σύγχρονα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Μάιο έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία!

Πίνακας που γράφει Knowledge is power

Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα μας έχουν αναρτηθεί τέσσερα νέα άρθρα που αφορούν καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Αυτά τα άρθρα επικεντρώνονται σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους που μπορούν να ενισχύσουν την εμπειρία μάθησης και να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τους τίτλους και μια σύντομη περιγραφή των άρθρων:

TPBot

Η ομάδα του STEM IB SUPPORT ανακοινώνει την ανανέωση της διαθεσιμότητας των δωρεάν σεμιναρίων για τη χρήση και αξιοποίηση των ρομποτικών κιτ! Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε βαθμίδας.

Mozabook Και παιδιά

Αγαπητοί/ες εκπαιδευτικοί,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου σεμιναρίου "Μozabook: Τα τετράδια και τα βιβλία αποκτούν μια νέα διάσταση!", που αφορά τη χρήση και τις δυνατότητες του ΜozaBook, μιας καινοτόμας εκπαιδευτικής εφαρμογής που ενσωματώνει διαδραστικά ψηφιακά βιβλία και πολυμέσα στην καθημερινή διδασκαλία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και έχει σχεδιαστεί για να σας εξοπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του mozaBook στην τάξη.

Καθημερινά λαμβάνουμε ανατροφοδότηση από εσάς στα τηλέφωνα, στην ομάδα μας στο Facebook, κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων μας...! Αυτή η ανατροφοδότηση μας βοηθά να βελτιώνουμε τον τρόπο που σας υποστηρίζουμε αναφορικά με τη χρήση του ρομποτικού και διαδραστικού εξοπλισμού.

Ασύγχρονα σεμινάρια επιπέδου αρχαρίων είναι πλέον διαθέσιμα μέσω της καρτέλας Σεμινάρια → Ασύγχρονα Σεμινάρια. 

Μέσω της φόρμας που θα βρείτε μπορείτε να δηλώσετε την πρόθεση σας να παρακολουθήσετε το ασύγχρονο βίντεο σε δικό σας χρόνο αλλά και να λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των σεμιναρίων σχετικά με τις διαδραστικές οθόνες, που διεξήχθησαν από την 10η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου 2024, έχουν αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Το ενδιαφέρον για τα σεμινάρια ειδικοτήτων που έχουν υλοποιηθεί ήταν έντονο! Για τον λόγο αυτό στις 09/05/2024 θα ανακοινωθεί νέα σειρά σεμιναρίων ειδικοτήτων για τις διαδραστικές οθόνες! Μείνετε συντονισμένοι/-ες!

Interactive Learning

Πρόσφατα προστέθηκαν νέες ημερομηνίες και θέσεις στα σεμινάρια εξοικείωσης διαδραστικού και ρομποτικού εξοπλισμού.

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα από την ιστοσελίδα μας! Μάθετε, πώς η Λογοτεχνία και η Ιστορία συνδυάζεται με την τεχνολογία και ανακαλύψτε τις νέες διαστάσεις που αποκτούν αυτά τα μαθήματα μέσα από το Mozabook!

Τα σεμινάρια για το ρομποτικό κιτ BeeBot ξεκίνησαν!

Εξερευνήστε τις δυνατότητες που προσφέρει το BeeBot και εμπνευστείτε μέσω παραδειγμάτων ένταξής του στην εκπαιδευτική διαδικασία!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν αποσταλεί οι βεβαιώσεις παρακολούθησης σε συμμετέχοντες/ουσες σεμιναρίων για τις διαδραστικές οθόνες, για τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. 

Για τα σεμινάρια μετά τις 29 Φεβρουαρίου, οι βεβαιώσεις θα σταλούν το προσεχές διάστημα.

Πρόσφατα προστέθηκαν νέες ημερομηνίες και θέσεις στα σεμινάρια «Η Διαδραστική Οθόνη στη Σύγχρονη Τάξη: Καινοτόμες Λύσεις στην Εκπαίδευση» για οθόνες LG και Samsung.

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι πλέον υπάρχει δυνατότητα παροχής βεβαίωσης κατόπιν της συμμέτοχής σας στα δωρεάν σεμινάρια του Έργου «Υπηρεσίες Helpdesk για την υποστήριξη της λειτουργίας των διαδραστικών συστημάτων και του εξοπλισμού της ρομποτικής και STEM κατά την εκπαιδευτική διαδικασία»!

Πρόσφατα αρκετές διαδραστικές οθόνες εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση 
κάποιων ενημερώσεων. Μπορείτε να δείτε τον οδηγός μας για περισσότερες πληροφορίες επίλυσης.

Είμαστε στην εποχή της ψηφιακής εκπαίδευσης, πράγμα που σημαίνει ότι η τεχνολογία διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο  για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ανταποκρινόμενοι σε αυτήν την εξέλιξη, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη του νέου σεμιναρίου με τίτλο «Η Διαδραστική Οθόνη στη Σύγχρονη Τάξη: Καινοτόμες Λύσεις στην Εκπαίδευση».

Στην εποχή της ψηφιακής εκπαίδευσης και της τεχνολογικής εξέλιξης, η ρομποτική αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο συναρπαστικά πεδία της εκπαιδευτικής πρακτικής. Εντός αυτού του πλαισίου, η εκπαιδευτικός της πληροφορικής, κυρία Χωριανοπούλου Ιουλιανή, σε συνεργασία με τους μαθητές της σχολικής μονάδας που υπηρετεί, ανέλαβαν τον ρόλο για τη μετατροπή του σχολείου σε ένα σύγχρονο, ψηφιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον.